Vi vill gärna träffa dig!

Senior IR-rådgivare

Senior IR-rådgivare till Solberg i Göteborg

Solberg är en av Sveriges ledande kommunikationsbyråer inom Corporate Communications, specialiserade inom Finansiell Rapportering, Investor Relations, Hållbarhet, Varumärkesutveckling och Public Relations. Vi brinner för att identifiera, utveckla och kommunicera de värden som våra kunder skapar. Vi hjälper helt enkelt våra kunder att skapa hållbar affärs- och samhällsnytta genom strategiska och kreativa helhetslösningar inom kommunikation. Läs mer på www.solberg.se

Solberg vill vara en drivande kraft för ett hållbart näringsliv. Vill du vara med och bidra?

OM OSS
Vi på Solberg hjälper våra kunder att bli ännu bättre i sitt IR-arbete och att kommunicera det effektivt. Vi är grymma på rapportering och tillsammans med våra kunder vinner vi varje år priser både i Sverige och internationellt. Till vårt växande rådgivningsteam söker vi nu en senior rådgivare. Hos oss får du jobba med:

Hos oss får du jobba med:

💎 Inspirerande uppdrag inom strategi och kommunikation 
⭐️ Engagerade och utmanande kunder
💜 Ett tight och härligt gäng kollegor

ROLLEN
Som IR-rådgivare får du möjligheten att arbeta med inspirerande kunder inom många olika branscher och mognadsgrad. Rollen innebär att utveckla kundens IR-kommunikation på ett sätt som stärker deras affär vilket innebär att du stöttar, inspirerar och utmanar våra kunders IR-ansvariga och ledningsgrupper. Det kan till exempel handla om att beskriva bolagets omvärld, strategi och verksamhet i årsredovisningen, ta fram presentationer för kapitalmarknaden, stötta vid rapportering, beskriva kundens investment case eller helt enkelt rådge kunden i olika IR-frågor. Du samordnar och leder projekt från start till slut med både budget och affärsansvar. Rollen är bred, och du skriver och/eller fungerar även som specialist i vissa uppdrag.

Du kommer bland annat att arbeta med:

 • Koncept, budskaps- och innehållsformulering.
 • Löpande IR-rådgivning till små och stora börsnoterade företag baserat på research och analyser.
 • Produktion av års- och hållbarhetsredovisningar, delårsrapporter, presentationer och annat kommunikationsmaterial.
 • Workshops, webinars och utbildningar av våra kunder inom investor relations.
 • Utveckling av Solbergs erbjudande inom IR.

VEM ÄR DU?
Rollen förutsätter bred kunskap inom IR och rapportering och en förmåga att förstå våra kunders branscher och deras specifika utmaningar. Du har ett stort intresse i att följa utvecklingen på IR-området och de lagar och rekommendationer som påverkar våra börsnoterade kunder. Du gillar att skapa nya affärer och utveckla erbjudanden. Du har vana av att arbeta med ledningsgrupper och känner dig trygg i att leda workshops och utbildningar.

Vi tror att du har följande bakgrund;

 • Relevant högskoleexamen.
 • Minimum fem års erfarenhet av finansiell kommunikation som rådgivare, CFO, IR-chef eller liknande.
 • Stort intresse för IR-kommunikation – gärna med fokus på rapportering.
 • Kunskap om Årsredovisningslagen, MAR, Koden för Bolagsstyrning och liknande.
 • Förståelse för målgruppen inom Corporate Communications.
 • Genuint affärsmässig och vill arbeta både som rådgivare och långsiktig relationsbyggare.
 • Duktig på att koordinera, planera och leda både små och stora projekt.
 • Mycket god svenska och engelska i tal och skrift.

ANSÖKAN & KONTAKT
Vi samarbetar med rekryteringsföretaget Your Talent i denna rekrytering, ansök på www.yourtalent.se. För ytterligare information vänligen kontakta rekryteringskonsult Johan Sjöberg på 0761-709851, johan.sjoberg@yourtalent.se 

Vi arbetar med löpande urval vilket gör att vi gärna tar emot din ansökan snarast möjligt.

Beredd på kommande lagkrav på hållbarhetsrapporten?

24 november 2022

Vi får ofta frågor om CSRD och vet att det upplevs som ganska krångligt. Vi erbjuder därför just nu en kostnadsfri genomgång av CSRD, utförd av en senior hållbarhetsrådgivare (anmäl ditt intresse senast 20 december).

Vi stärker vårt team med fem nya medarbetare

05 oktober 2022

Solberg har rekryterat fem nya medarbetare som tillsammans har kompetenser inom hållbarhet, Investor Relations, PR, varumärke, design och projektledning. Anna, Charlotte, Christian, Johanna och Matilda innebär ett starkt och värdefullt tillskott till Solbergs team.