Kriskommunikation

Så kommunicerade sig Resia ur rekonstruktionen

Genom strukturerad och väl genomtänkt kommunikation lyckades Resia få nio av tio borgenärer att godkänna ackordet. Under vårt webinar berättade Resias HR- och kommunikationschef Henrik Larsson hur de gjorde.

Så kommunicerade sig Resia ur rekonstruktionen

Som en direkt följd av pandemin försvann i stort sett efterfrågan på resor och möten, vilket drabbade branschen kraftigt. Resia var ett av de bolag som tvingades till stora förändringar och som inte hade något annat alternativ än att ansöka om rekonstruktion.

Sett till antalet borgenärer var den här rekonstruktionen Sveriges största genom tiderna - och Resia lyckades få mer än 90 procent att tacka ja till det förslag till ackordsuppgörelse som erbjöds kunderna. Solberg har varit stöd i den här processen när det gäller PR och kriskommunikation.

Under ett webinar berättade Resias HR- och kommunikationschef, Henrik Larsson, om hur företaget gjorde för att kommunicera sig igenom rekonstruktionen.

Nyfiken på att veta mer? Hör av dig till

Robert Odenjung

Robert Odenjung

Seniorkonsult och rådgivare PR och varumärke

Strategisk designer eller rutinerad projektledare?

10 juni 2022

Vi behöver bli fler i vår Designstudio och söker därför efter två nya glada kollegor. Är du en idérik och leveranssäker strategisk designer med känsla för det redaktionella formatet, som har kundens affärsnytta i fokus och är grym på att skapa och presentera koncept och designlösningar för B2B, oavsett medie? Eller är du en rutinerad, pragmatisk och relationsskapande projektledare som kan ta ansvar för att planera, organisera och leda vårt team och våra kunder genom olika faser av en komplex produktionsprocess?

Senior IR-rådgivare

22 mars 2022

Vi på Solberg hjälper våra kunder att bli ännu bättre i sitt IR-arbete och att kommunicera det effektivt. Vi är grymma på rapportering och tillsammans med våra kunder vinner vi varje år priser både i Sverige och internationellt. Till vårt växande rådgivningsteam söker vi nu en senior rådgivare.

Senior hållbarhetsrådgivare

22 mars 2022

Vi behöver bli fler i vårt Hållbarhetsteam! Solberg är en av Sveriges ledande kommunikationsbyråer. Vi söker nu en engagerad, driven och erfaren kollega som brinner för hållbarhet och kommunikation.