Vi behöver bli fler i vårt Hållbarhetsteam

Senior Hållbarhetsrådgivare? Vi vill gärna träffa dig!

Senior hållbarhetsrådgivare med redovisningsteknisk erfarenhet

Solberg är en av Sveriges ledande kommunikationsbyråer. Vi söker nu en engagerad, driven och erfaren kollega som brinner för hållbarhet och kommunikation.

Hos oss får du jobba med:

💎 Inspirerande uppdrag inom strategi och kommunikation  
⭐️ Engagerade och utmanande kunder
💜 Ett tight och härligt gäng kollegor

Vi på Solberg hjälper våra kunder att bli ännu bättre i sitt hållbarhetsarbete och att kommunicera det effektivt. Vi är grymma på rapportering och tillsammans med våra kunder vinner vi varje år priser både i Sverige och internationellt.

Till vårt hållbarhetsteam söker vi nu en senior hållbarhetsrådgivare med ansvar för att vara med och utveckla våra kunders hållbarhetsarbete och -kommunikation på ett sätt som stärker deras affär. Du uppskattar att få arbeta såväl strategiskt som hands-on. En stor del av arbetet berör på olika sätt hållbarhetsrapportering och du har erfarenhet av att arbeta med allt från intressentdialoger till väsentlighetsanalyser och av att skriva texter till hållbarhetsrapporter. Du gillar detaljerade redovisningstekniska frågor och följer utvecklingen av nya regler och ramverk. Du leder vissa projekt själv, i andra är du en del av en större projektgrupp. Du arbetar nära såväl uppdragsgivare som kollegor och gillar att skapa nya affärer. Du har vana av att arbeta med ledningsgrupper och känner dig trygg i leda workshops och utbildningar.

Vi tror att du har:

  • Mycket god kunskap om hållbar utveckling och ett brinnande intresse för hållbarhetskommunikation
  • Minst fem års erfarenhet av hållbarhetsrapportering inkl. redovisningsteknisk erfarenhet
  • Mycket god kunskap om hållbarhetsredovisningsramverk som GRI, FN:s Global Compact, TCFD, årsredovisningslagen, SASB m.fl.
  • God kunskap om Corporate Sustainability Reporting Directive, EU:s taxonomi för hållbara aktiviteter och andra ramverk som kommer att implementeras de kommande åren.
  • Förståelse för finansmarknaden och målgruppen inom Corporate Communication.
  • En genuin affärsmässighet.
  • Naturlig fallenhet för att bygga långa relationer och förtroende som rådgivare.
  • En god förmåga att koordinera, planera och leda projekt.
  • Mycket god kunskap i svenska och engelska i både tal och skrift och gillar att skriva.
  • Relevant högskoleexamen.

Tjänsten är tillsvidare på heltid med placering i centrala Göteborg.

Solberg vill vara en drivande kraft för ett hållbart näringsliv. Vill du vara med och bidra? Maila din intresseanmälan till vår byråchef Lena senast den 17 augusti.

 

Lena Sundbom

Lena Sundbom - Byråchef

"Purpose is essential to everything we do"

22 juni 2021

Andrew Lytheer är Head of Communications and PR på Polestar. I samband med årets Solberg Insights berättade han om arbetet med företagets första årsrapport. Polestar har ambitionen att ligga att i framkant gällande elbilar, hållbarhet och digitalisering. Detta ska givetvis ska återspeglas i årsrapporten för att ge en tydlig bild av bolagets pågående resa och hur hållbarhetsstrategin leder bolaget framåt.