Solberg Webinar- Hållbarhet ger bättre avkastning

Fredric Nyström har blivit utsedd till den kapitalförvaltare som bidrar mest till hållbara och ansvarsfulla investeringar. När Solberg hade glädjen att ha med honom i ett webinar berättade han om vad han som förvaltare förväntar sig av hållbarhetsrapporteringen.

Under webinaret konstaterade Fredric att hållbara företag som regel utvecklas bättre än andra företag. Företag som rankas högt för sitt hållbarhetsarbete går bättre på börsen!

Se webinaret i efterhand!

 

Tre av de tips han hade för att utveckla hållbarhetsrapporteringen var:

  • Rapportera på ambitioner och potentiella positiva utfall, men glöm inte detaljer kring hållbarhetsarbetet. Var inte så rädda att kommunicera negativa nyheter!
  • Se till att rapportera hur ni kontrollerar leverantörskedjan - den är ofta bristfälligt hanterad.
  • Visa hur styrelsen är involverad i hållbarhetsarbetet.

Under webinaret lyfte Fredric fram Gränges hållbarhetsrapportering som ett gott exempel på en bra struktur. Det är extra roligt att höra eftersom Gränges är en av våra kunder. I deras årsredovisning för 2019 finns hållbarhetsavsnittet på sidorna 21–31.

Om ni vill ha stöd i arbetet med att förbättra er hållbarhetskommunikation och hållbarhetsrapportering är ni välkomna att höra av er. Vi hjälper er att integrera hållbarhetsarbetet för att utveckla er affär och stärka ert varumärke. Vi stöttar, utbildar och rådger vid rapportering i linje med såväl lagkrav som internationella ramverk som GRI, FN:s globala mål för hållbar utveckling, FN:s Global Compact och TCFD.

Ladda ner Fredrics presentation.

Nyfiken på att veta mer? Hör av dig till

Robert Odenjung

Robert Odenjung

Seniorkonsult och rådgivare PR och varumärke

Senior IR-rådgivare

22 mars 2022

Vi på Solberg hjälper våra kunder att bli ännu bättre i sitt IR-arbete och att kommunicera det effektivt. Vi är grymma på rapportering och tillsammans med våra kunder vinner vi varje år priser både i Sverige och internationellt. Till vårt växande rådgivningsteam söker vi nu en senior rådgivare.

Senior hållbarhetsrådgivare

22 mars 2022

Vi behöver bli fler i vårt Hållbarhetsteam! Solberg är en av Sveriges ledande kommunikationsbyråer. Vi söker nu en engagerad, driven och erfaren kollega som brinner för hållbarhet och kommunikation.

Hur gör du Sveriges bästa årsredovisning?

25 oktober 2021

Nils Liliedahl, juryordförande för Sveriges bästa årsredovisning, besökte Solberg och berättade under det här webinaret om tävlingen och tipsade om saker som gör din årsredovisning bättre.